فایل های صوتی :
960719-معرفت امام زمان-جلسه اول.mp3
960720-معرفت امام زمان-جلسه دوم.mp3
جلسه اول
وجه بیان احوالات سایر امت ها در قرآن
با خواندن سوره های قرآن متوجه می شویم که بسیاری از موضوعاتی که در آن بیان شده است با اشاره به احوالات و سرگذشت سایر امت ها و پیامبران ایشان انجام گرفته است. حال منظور از اینگونه بیان چیست ؟ آیا می بایست هر یک از این امت ها را الگو قرار داد و یا از فرامین پیامبران آنها اطاعت نمود؟ اولین و اصلی ترین عامل اینگونه بیان این است که با سخط و رضای خدا آشنا شویم. به عبارت دیگر این مثال ها در قرآن مضامینی را برای ما ملموس می کنند.
رابطه حضرت صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه) با پیامبران اولو العزم
با بررسی روایات پیرامون بعثت پیامبران به نکته ای برخورد می کنیم پیرامون پیامبران اولو العزم. این نکته آن است که به تمامی آنها نشان داده شده بود که اصلاح نهایی و قطعی به دست حضرت صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه) و در زمان ایشان رخ خواهد داد و آنها با علم به این موضوع رسالت خود را پذیرفته و انجام داده اند. در واقع آنها می دانستند که در پایان دعوتشان چنین نخواهد بود که عده کثیری به راه خدا هدایت بشوند ولی با این حال این امرالهی را با رضایت کامل پذیرفتند.
دعای برای فرج
همانطور که بسیار شنیده ایم و در روایات نیز آمده است همیشه توصیه شده است که به هنگام دعا اول حاجتی که مد نظر داشته باشید دعای برای فرج امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) است. ممکن است در بسیاری از موارد نیز این توصیه را رعایت کرده باشیم ولی تا به حال این دعا را با معرفت انجام داده ایم؟ یعنی قبل و هنگام آن نیتی کرده باشیم و با آن نیت دعا کرده باشیم؟ مانند زمانی که به صورت زبانی می گوییم الحمد الله و زمانی که اتفاقی بر ما می گذرد و به واسطه آن اتفاق و با تمام وجود می گوییم الحمد الله.
مهربان ترین پدر
یکی از تعابیری که در مورد معرفی امام از زبان امام رضا(علیه السلام) بیان شده است این است که امام همانند پدری مهربان بر امت است. همه ی ما یا تجربه پدر بودن را چشیده (یا خواهیم چشید) و یا تجربه پدر داشتن را داشته ایم. احساس حمایتی که از جانب پدر می کنیم و یا احساس محبتی که نسبت به فرزند به عنوان یک پدر داریم. حال بالاترین این احساسات پدرانه را امام بر امتش دارد و در زمان حال این امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) است که شبانه روز متوجه ماست بدون هیچ چشم داشتی و بدون اینکه ما ذره ای متوجه او باشیم.
جلسه دوم
انتظار و ظهور
در موضوع امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) و ظهور آن حضرت افراد به سه دسته کلی تقسیم می شوند. عده ای کوچکترین آشنایی نسبت به آن حضرت ندارند و او را نمی شناسند، عده ای دیگر او را به خوبی می شناسند و در صدد هستند تا با ظهور او و پیدا شدنش او را از بین برده و از میان بردارند، دسته ی دیگر نیز منتظر ظهور او هستند تا آن حضرت بیاید و امور را اصلاح کند. در این میان افرادی که در دسته سوم قرار می گیرند به نسبتی که به آن حضرت و اهل بیت(علیهم السلام) نزدیک باشند و با ایشان زندگی کرده باشند نسبت به ظهور مشتاق تر هستند.
چرا در زندگی از اهل بیت(علیهم السلام) دور هستیم ؟
یکی از اصلی ترین دلایل که باعث شده است در زندگی روزمره از خدا و اهل بیت(علیهم السلام) فاصله بگیریم این است که از ابتدا به ما به صورتی تعلیم داده می شود که این جهان و پدیده هایش بر اساس یک سری قاعده و قوانینی که بشر کشف کرده است پیش می رود به صورتی که گویی اصلاً خدایی وجود ندارد و در خلقت و آفرینش این قوانین نقشی ندارد. در حالی که در روایات است که مثلاً به هنگام صبح و ظهور فجر در آسمان می بایست متذکر امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) امام حسین(علیه السلام) و حضرت صدیقه (سلام الله علیها) شد و یا نام گذاری هر یک از روزها به نام یکی از معصومین و متذکر شدن ایشان در هریک از روزهای هفته.
نداشتن معرفت نسبت به امام دلیل سردرگمی در زندگی
به هنگام سختی ها و مشکلات در زندگی بلافاصله در ذهن خود به دنبال کسی می گردیم که بتوان با مراجعه به او در حل این مشکل قدمی برداشت. کسانی را که در ذهن خود بررسی می کنیم یا یکی از دوستان هستند یا از اقوام، این در حالی است که صاحب کل امور زندگی من خداست. زمانی او را به یاد می آورم که دیگر قادر نیستم کس دیگری را پیدا کنم وبه عبارت دیگر از سر ناچاری به او مراجعه می کنم. همه ی اینها در حالی است که او خود را هم در قرآن و هم در فرمایشات ائمه(علیهم السلام) معرفی کرده است. همچنین خلفائی را بر روی زمین قرار داده است که ولی من هستند و امور من به دست آنهاست. در عصر امروز امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) است که من به او محتاجم و در سختی ها و مشکلات باید به او مراجعه کنم چنانچه در روایتی مربوط به حضرت موسی(علیه السلام) خدا به آن حضرت در پاسخ این سؤال که چه کسی از تو بریده شده و دور شده است، می فرماید کسی که امام خود را نشناخته است.
بنده بودن یعنی چه؟
بسیار پیش آمده که حاجتی را از خدا و با توسل به اهل بیت(علیهم السلام) و امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) خواسته ایم ولی آنچه که ما انتظار داشته ایم رخ نداده است و از دید ما برآورده نشده است. به این واسطه نسبت به خدا و امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) دلگیر شده ایم اگرچه آنها آن خواسته را به صورتی که خیر من است برآورده ساخته اند و ممکن است با گذر زمان به آن پی ببرم. این گله مندی زمانی ممکن است از شدت بیشتری برخوردار باشد که باظهور بیرونی همراه است و من در نزد سایرین نسبت به خدا معترض شوم. بنده بودن یعنی اینکه در چنین مواقفی صبور باشم و در نزد مخلوق نسبت به خالق شکایت نکنم و اگر شکایتی دارم تنها در نزد خود خالق آن را ارائه کنم. زیرا هرچه خوبی است از جانب خداست و اغلب مصیبت ها و سختی های زندگی از جانب خود ماست.
دیدگاه خود را بنویسید