جلسه اول
یکی از ویژگیهای انسان ، ناطق بودن و قدرت تفکر است. به صورتی که درهیچ لحظه ای از زندگی نمی تواند از فکر کردن فرار کند. یکی از راه هایی که انسان می تواند به آرامش در فکر کردن برسد این است که نسبت به هرموضوعی اطلاع پیدا نکند زیرا اگر که به این صورت نباشد نسبت به هر موضوعی که اطلاع پیدا کند به تبع آن در مورد آن موضوع نیز فکر می کند.
از این رو آدمی می بایست در مسائل مربوط به شنیدن و دیدن مراقبت هایی را داشته باشد که هر موضوعی را نبیند و نشنود.
یکی از حربه های شیطان نیز ورود از این مجرا است، یعنی با القای زشتی و پلیدی(تبلیغات) از طریق دیده ها و شنیده ها سعی می کند انسان را فریب دهد و او را به سمت تاریکی سوق دهد.
سیاه نمایی برای اشاعه ی فحشا فریب شیطان است.
یکی از دستوراتی که ائمه(علیهم السلام) ما را به آن بسیار توصیه کرده اند و به عبارتی یکی از واجبات دینی است شنیدن و گفتن از فضائل امیرالمؤمنین(علیه السلام) است. زیرا به همین واسطه و همنشینی با آن حضرت زندگی دنیوی و اخروی انسان آباد می شود.
یکی از شرایط توبه و بخشایش گناهان از جانب خدا ذکر فضائل امیرالمؤمنین(علیه السلام) است.
تاریخ این حقیقت تکوینی را نشان داده و اثبات کرده است که دشمن امیرالمؤمنین(علیه السلام) کوچکترین بویی از انسانیت نبرده است.
جلسه دوم
ولایت امیرالمؤمنین (علیه السلام) و فضائل آن حضرت موضوعی است که به مانند حقیقت ایمان که در قرآن به آنها اشاره شده است بارها و بارها بر آن تأکید شده است.
یکی از دلایل تکرار و تذکر مکرر به این امر(فضائل امیرالمؤمنین(علیه السلام) ) این است که متوجه شویم قانون و قائدهی عالم بر حقیقت وجودی امیرالمؤمنین(علیه السلام) استوار است؛ هر چیز که وجود دارد به واسطه اوست و هر چه او اراده کند انجام می پذیرد، و البته خواست او همان خواست خداست.
دلیل دیگر تکرار بر ذکر فضائل امیرالمؤمنین(علیه السلام) عداوت و دشمنی است که در طول تاریخ با آن حضرت و اهل بیتش(به عبارت دیگر با خدا) وجود داشته و دارد؛ که همیشه این دشمنان سعی در تضعیف و تحقیر جایگاه و مرتبه امیرالمؤمنین(علیه السلام) و ائمه(علیهم السلام) داشتند. یکی از حربه های همیشگی این امر کتمان فضائل آن حضرت و یا سرقت آن فضائل به نام دیگران بوده است.
تفکر و تبلیغی که دشمنان اهل بیت (علیهم السلام) در طول تاریخ بر ضد آن بزرگواران صورت داده اند باعث شده که درجه اهمیت فضائل اهل بیت(علیهم السلام) برای دوستداران ایشان نیز دچار خلل شود و به حاشیه کشانده شود.
جلسه سوم
انسان باید این تفکر زندگی کند که عالم صاحبی دارد و امور به صورت اتفاقی و تصادفی صورت نمی گیرد بلکه کوچکترین آنها نیز بر روی حساب و حکمت الهی است.
یکی از مثال های عینی سختی ها در این روزها تهدید و کشتن شیعیان است. اگر چه در واقع چنین امری در حال صورت گرفتن است ولی تاریخ به ما نشان داده است که خدا هست و نور الهی همیشه باقی است.
طرز تفکر اصلی ترین نکته در ساختن دنیای اطراف ماست؛ اگر همه چیز را به پلیدی و زشتی بشناسیم دنیای ما نیز زشت و پلید می شود ولی اگر آن را زیبا و دارای صاحب بیابیم آن وقت دنیای ما نیز دلنشنین و گوارا می شود.
یکی از انواع تفکرات منفی، سوء ظن به خداست. یعنی به هنگام سختی ها و دشواری ها این ذهنیت در آدمی به وجود بیاید که امور از دست خدا خارج است و به صورت تصادف و هرج و مرج اتفاقات رخ می دهد.
سختی ها و مشکلاتی که بر آدمی می گذرد جز خود او در صورت گرفتن آن دخیل نیست و نباید خداوند را متهم به آن کند.
کسی که به خدا حسن ظن داشته باشد می تواند توبه کند و به درگاه خدا استغفار کند.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
پروانه یوسفی
سلام علیکم
848 روز پیش ارسال پاسخبسیار عالی