جلسه اول
معانی لغات و عبارات در حیطه دین
در ابتدا ممکن است در تعریف هر یک از این لغات هر یک از ما تعریفی را ارائه دهیم ولی باید توجه داشت در حیطه دین می بایست در ارائه تعاریف به تعریفی که شارع مقدس نسبت به این لغت و عبارت ارائه می دهد، توجه داشت.
از لغاتی که در قرآن بسیار به آن اشاره شده است "مهاجر" است که بسیاری از آن تعابیری را ارائه داده اند تا منافع شخصی خود را تأمین کنند. در حالی که با کمی دقت در می یابیم که مهاجر در لغت به کسانی اطلاق می شود که گناه رو به خاطر خدا ترک کرده و به سمت هدایت حرکت می کند.
مسلمان کیست ؟
به فرموده حضرت (علیه السلام) مسلمان کسی است که مردم از دست و زبان او در امان هستند.
مؤمن کیست ؟
در روایتی از حضرت آمده است که مؤمن کسی است که اگر شئونی از شئون زندگی تو در نزد او باشد احساس امنیت می کنی.
ویژگی های مؤمن
حضرت در بیان ویژگی های مؤمن هشت ویژگی را بر می شمارند : ۱- با وقار است به هنگام سختی ها ۲- در بلا صبور است. ۳- در هنگام آسایش شکور است ۴- آنچه که روزی اوست به آن قانع است ۵- به دشمن ظلم نمی کند ۶- به خاطر دوستان مرتکب گناه نمی شود ۷- بدن او از عبادت در آسایش نیست. ۸- و مردم از او در امان هستند
ایمان شامل مراتب است
نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که در وادی ایمان مراتب متعددی وجود دارد و به این صورت نیست که مؤمن تنها شامل یک گروه از افراد شود بلکه مرتبه ایمان هر مؤمن نسبت به دیگری متفاوت است.
مؤمن به چه معناست
مؤمن آن کسی است که امنیت ایجاد می کند. یعنی به صورتی زندگی می کند که هیچ دستور و حکمی از جانب خدا را رد نمی کند و با تمام وجود آنها را می پذیرد.
یکی از بزرگترین و بلند مرتبه ترین مؤمنان
از کسانی که در وادی ایمان به بالاترین مراتب دست یافت حضرت خدیجه(سلام الله علیها) بوده است که همه چیز خود را وقف پیامبر(صلی الله علیه و آله) و اسلام کردند و دارای چنان مرتبه ای بوده اند که خداوند به واسطه جبرئیل به او سلام می رساند.
دیدگاه خود را بنویسید