فایل صوتی :
جلسه اول
سختی ها و مصیبت هایی که در این دنیا وجود دارد و بر ما عارض می شوند در تقسیم بندی مقدماتی به دو گروه مصیبت های واقعی و حقیقی، و مجازی و غیر حقیقی تقسیم می شوند. مانند: حرص مال دیگران
عوامل مصائب نیز به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول مصیبت هایی است که مربوط به اعمال و رفتار ماست که به طور مستقیم و آنی و یا غیر مستقیم ، بر زندگی و فرد عارض می شوند. دسته دوم مصیبتی است که فرد در بوجود آمدن آن هیچ نقشی نداشته است. مانند مصیبت هایی که بر انبیاء و معصومین علیهم السلام وارد شده است. اکثر مصیبت هایی که بر ما وارد می شود از نوع اول است.
علم تمامی مصیبت ها و ظلم ها در نزد خداوند است. ظلم ظالم در نتیجه اذن خداوند واقع می شود و تمامی آنها در تقدیر و قضای الهی ثبت است.
بیشترین و بزرگترین سختی ها برای معصومین (علیهم اسلام) است. یکی از معانی اسوه نیز همین است که بالاترین مصیبت ها و سختی ها برای آنها بوده و آدمی با نگاه به زندگی آنها و مصیبت هاشان، آرامش پیدا می کند.
مصیبت به شدت زخم نیست بلکه تابع ارتباط و نسبت انسان با آن چیز دارد. مثلاً یک فرد برای بیماری فرزند خویش بیشتر بی تابی می کند تا برای بیماری خود. این رشته اتصال به شدت به محبت و شدت اتصال شخص با فرد مصیبت دیده، بستگی دارد.
آدمی در روز قیامت با هر آنچه دوست داشته باشد محشور خواهد شد. و اگر انسان به مصیبت ائمه (علیهم اسلام) خود نیز مصیبت دیده و گریان شد، به دلیل رشته اتصالی است که با آنان دارد در قیامت به فضل و عنایت الهی با آنها خواهد بود.
بهترین و سریعترین راه قرب الهی، گریه بر مصائب امام حسین ( علیه السلام) است.
دیدگاه خود را بنویسید